Sarmalute de post

Se desface varza in foi. Se fierb in apa cu sare 15 minute. Spalati orezul in 3-4 ape si fierbeti-l 10 minute. Curatati si spalati ceapa, tocati-o m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g miez de nuca macinat
  • 1 varza mare proaspata
  • 3 cepe
  • 200 g orez
  • 1 morcov mare500ml suc de rosii
  • 200ml vin alb sec
  • 150 ml ulei
  • 4 mere rase
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se desface varza in foi. Se fierb in apa cu sare 15 minute.

Spalati orezul in 3-4 ape si fierbeti-l 10 minute.

Curatati si spalati ceapa, tocati-o marunt, apoi caliti-o 5 minute in ulei. Adaugati morcovul curatat, spalat si dat pe razatoarea mare, merele rase, stafidele si cimbrul. Potriviti de sare si piper si lasati la foc mic 10 minute, amestecand din cand in cand.

Luati de pe foc si adaugati orezul, miezul de nuca si 100ml suc de rosii fierbinte.

Amestecati bine si cu acest amestec umpleti foile de varza si rulati-le.

Varza ramasa taiati-o fideluta si puneti-o pe fundul unei cratite.

Peste aceasta puneti sarmalutele, vinul, sucul de rosii ramas si eventual o cana de apa, pana cand lichidul acopera sarmalele. Fierbeti-le acoperit la foc mic, sau puneti cratita la cuptor pentru 40 de minute.
Alte retete cu sarmale:

Sarmalute de post

Sarmalute in foi de vita

Sarmale cu varza acra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia