Sarmalute cu praz in dovleac

Doar bunica mea mai pregatea asa deliciu.

Portii
20
Timp pregatire
270 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu praz in dovleac

Ingrediente

  • 1 kg.orez
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 4 oua
  • frunze proaspete de vita de vie
  • fruze de potbal proaspete
  • 1 dovleac
  • 500 ml. ulei
  • 3 kg carne tocata
  • 2 kg praz
  • 600 g pasta de tomate cu concentratie de 24%
  • 500 g bacon
  • 2 ardei iuti
  • 1 morcov

Mod de preparare

Se curata prazul si se pune la undit,se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor,oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata,amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.

Se pune intr-o oala apa la fiert,sa tot fie o jumatate de oala cu apa si cand apa clocoteste se opreste focul si se pun frunzele de vie si de potbal,se amesteca usor cu o lingura si se lasa sa se patrunda.

Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa soarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Adaugam ouale, pasta de tomate, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.

Se spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac, scobim dovleacul usor, scoateam semintele si lasam miez cam asa de 1 cm.

Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor,dupa rulare indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute tocam bacon si presuram deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit este semn ca sarmalutele sunt gata. Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase. Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)
Bucataras.RO

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)

Reteta de file de peste alb la cuptor in felii de costita afumata (fie ca folosim scorpie de mare, cod sau merluciu) este o...

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce