A vazut cineva vreodata o omleta trista? Nu, pentru ca asa ceva nu exista. Omletele sunt vesele, indiferent de felul in care au fost concepute si zam
A vazut cineva vreodata o omleta trista? Nu, pentru ca asa ceva nu exista. Omletele sunt vesele, indiferent de felul in care au fost concepute si zamislite, fie ele pufoase si groase, subtiri si intinse, flendurite si amestecate ori fine, crescute fain in cuptor.
Cea pe care v-o arat eu aici se face rulada, adica se ruleaza. Ma rog, nu singura, corect ar fi sa spun ca e rulata. Aveti nevoie pentru ea de doua oua, doua linguri de branza fina de vaci (dar poate fi si de capra) si o lingura de verdeturi tocate. Prin verdeturi inteleg patrunjel si marar dar la fel de de inteles ar fi si niste ceapa verde, oarece frunze de spanac tocat, cateva fire de coriandru verde ori niste frunze de ridiche, atunci cand e sezon de ridichi.
Mai intai trebuie sa bateti ouale si sa le subtieti, fie cu un degetar de lapte, fie cu unul de apa. Puneti o tigaie la incins, unsa doar cu putin ulei. Turnati ouale-n tigaie si intindeti-le cum ati face cu o clatita. Lasati omleta sa se coaca pe o parte. Nu trebuie intoarsa, pentru ca-i subtire tare. O scoateti pe o farfurie, puneti branza amestecata cu verdeturile si cu o piscatura de piper si una de sare (apropo, sare puteti pune si in oua, nu-i gresit), apoi rulati omleta.
Dupa asta, o taiati si o asezati pe felii de paine HapiHap prajita. O mancati cu rosii, ori, de ce nu, cu gogosari murati, taiati in felii subtiri. Daca aveti alaturi pe cineva cu care sa impartiti omleta asta, puteti spune ca tocmai vi s-a intamplat un mic dejun perfect.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii