M-am gandit ca ai putea pregati oua romanesti, sau posate daca vrei sa fii mai fancy in descriere. Este un preparat simplu pe care-l stiu de la bunicul meu, din bogata baza de retete a sa, de numai doua, dintre care una era mamaliga :)
Pune apa cu sarea la fiert.
In momentul in care aceasta fierbe, adaugati lingura de otet.
Amestecati in apa cu un tel pana creati un mic vartej.
Sparge primul ou intr-un pahar si apoi toarna-l in interiorul acestui vartej. Faci acest lucru pentru a evita separarea albusului de galbenus.
Da focul mai mic si lasa-l acolo cca 3 minute. Fa ouale pe rand ca sa eviti spargerea acestora.
Scoate-l pe o farfurie folosindu-te de o spumiera, apoi repeta procesul pentru celelalte oua.
Taie ceapa rondele si caleste-o in ulei de masline. Adaug-o apoi peste ouale posate.
Ele se pot servi cu cateva felii de paine prajita sau cu mamaliguta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii