Quiche cu spanac si rosii imbina in mod delicios si armonios ingrediente sanatoase.
Pentru aluat se framanta toate ingredientele si se lasa la rece pentru o jumatate de ora.
Spanacul proaspat se opareste si se toaca marunt, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Branza si smantana se amesteca bine intr-un bol, eventual cu mixerul, se adauga galbenusurile, faina si la sfarsit albusurile batute. Se amesteca usor si se mai potriveste de sare.
Din aluat se va intinde o foaie, care se va aseza pe o forma unsa, astfel incat sa acopere si peretii formei. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc. Asezati peste aluat spanacul, apoi crema de branza si smantana.
Oul se bate si se adauga pe branza . La sfarsit presarati cu cascavalul ras si asezati rondelele de rosii.
Puneti la cuptor, la 180C pentru 45-50 minute, pana se rumeneste.
Se poate servi atat cald cat si rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii