Mancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar seamana. Si e de post. Ar pu
Mancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar seamana. Si e de post. Ar putea fi un inceput de ratatouille dar nu-i nici asta. Nici ghiveci si nici giuvece. E doar un amestec intre toate ideile de mai sus, plus o tusa de coriandru pentru a usura o excursie mentala spre Asia.
Pentru doua portii sanatoase aveti nevoie de trei ori patru ardei grasi si de o vanata. Daca nu-i sezon de vinete, puteti folosi vinete din borcan, conservate in ulei, asa cum am facut eu pentru reteta aceasta. Un borcan din cele mici va ajunge. Va mai trebuie o ceapa si doi catei de usturoi. si, de va pofteste inima, un ardei iute. Taiati ardeii in fasii (fara vinisoare si seminte, care pot da amarala), ceapa solzisori si usturoiul in bucati mari. Le puneti la inmuiat intr-o lingura de ulei (daca aveti vinete proaspete, le puneti si pe acelea, facute fisii, cu tot cu coaja, odata cu ardeii, daca nu, puneti vinetele din borcan doar la urma), pe foc mic. in trei minute se carcalesc usor. Turnati peste ele o ceasca de apa si lasati tot pe foc mic. Dupa ce scade apa, mai turnati o ceasca (de ce pe rand: nu vreti sa fierbeti legumele ci sa le inmuiati usor, sa iasa ducleata din ele) de apa. Presarati sare si pier, amestecati din cand in cand iar la urma, cu doua minute inainte de a lua mancarea de pe foc, puneti intr-insa vinetele, amestecati bine si puneti si frunzele de coriandru, rupte-n bucati.
Puneti mancarea asta pe doua felii de paine HapiHap ori pe trei, patru, cat sunteti de flamanzi in zi de post. O sa dispara repede din farfurii, garantat.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii