Kookoo Sabzi (sufleu cu diferite verdeturi)

Va recomandam o mancarica realizata din multe verdeturi pe care le puteti gasi foarte usor in acest sezon. Pofta buna! Sufleu din verdeturi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Kookoo Sabzi (sufleu cu diferite verdeturi)

Ingrediente

  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 500 gr spanac congelat
  • 5 oua
  • 2 leagturi ceapa verde (se poate inlocui cu o ceapa alba tocata fin
  • 2 graunti de usturoi pisati sau tocati
  • 1 lingurita de turmeric
  • sau mai mult dupa gust
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri faina (optional)

Mod de preparare

Va recomandam o mancarica realizata din multe verdeturi pe care le puteti gasi foarte usor in acest sezon. Pofta buna!

Sufleu din verdeturi

3

Se spala toate verdeturile foarte bine cu apa rece si se toaca marunt.

Se amesteca cu spanacul decongelat si scurs.

Se adauga ouale, sarea (nu prea multa sa nu iasa amar), piperul dupa gust, turmericul, usturoiul, faina daca doriti si praful de copt.

Aveti nevoie de o tigaie nelipiciosa si de un capac potrivit cu aceasta.

Se pune ulei in tigaie , 4 linguri si se incinge putin. Cantitatile de mai sus sunt pentru 2 ture smile.gif). Astfel se pune jumatate din compozitie, sa aiba cam 1,5 cm grosime, se lasa cam 2 minute la foc mai mare, apoi se micsoreaza flacara si se apasa usor cu o paleta pentru ca compozitia sa fie compacta.

Se lasa la foc mic aproximativ 10-15 minute, se verifica marginile daca s-au facut verde inchis, usor maronii si daca s-au inchegat.

Se taie diametral in 4 bucati sau mai multe. Le intoarceti cu grija fara a le zobi si se prajesc si pe partea cealalta. Daca vi se pare ca se lipesc puteti sa mai picurati ulei cand le intoarceti.

Dupa ce le-ati intors, acoperiti din nou tigaia cu capacul si le mai lasati 10-12 minute pentru a se praji.
Kookoo Sabzi se poate servi cu paine sau cu Sabzi Polo (orez)

Pofta buna!

Reteta Kookoo Sabzi (sufleu cu diferite verdeturi) a fost propusa de retetepersane pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Sufleu cu spanac,

Chec de spanac,

Spanac la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce