Jumari de soia

Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii turnam zeama intr-un pahar,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g soia cubulete
  • 2 lingurite condiment de soia
  • 120 ml de ulei

Mod de preparare

Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii turnam zeama intr-un pahar, apoi clatim.

Punem peste ea 2 lingurite de condiment special pentru soia, apoi turnam turnam peste ea atata apa, cata zeama a fost turnata de pe ea. Scuturand, lasam sa se inmoaie in continuare pana le folosim. La soia selectionata, de calitate, nu este nevoie sa aruncam apa de pe ea.

Inmuierea se face intr-un vas cat mai mare, cu gura cat mai larga, pentru ca cubuletele de soia pot absorbi apa condimentata in mod uniform, doar daca sunt puse una langa alta.

Se amesteca cel putin odata, pentru ca, apa condimentata sa fie cat mai bine absorbita. In cazul folosirii cuburilor de soia de calitate, tratate cu enzime si care nu contine oxizi de carbon , cel mai bine este sa fie puse direct in tigaie, si inmuiate in apa condimentata prescrisa, pana se prajesc.

Cuburile de soia umflate, impreuna cu apa pentru inmuiat, se fierb la foc mic, sub capac, amstecand de cate ori, pana se evapora toata apa.

Cand incepe deja sa clocoteasca, adaugam 120 ml ulei de gatit, si, amestecand continu, prajim pe foc mai iute, pana ce devin rosiatice deschis.

Luam jos de pe foc si mai amestecam un timp, pana absoarbe uleiul ramas. Sa avem grija sa nu-l prajim prea tare pentru ca va deveni tare.

Daca se usuca in timpul prajirii, mai adaugam putin ulei, pentru ca, doar atunci va avea un gust bun, daca la suprafata va luci uleiul cand este gata.

Jumarile crocante se servesc calde, cu paine proaspata. Se consuma cu cepa verde, ardei verzi si rosii, sau ridichi si iarna cu muraturi.

Jumarile se servesc totdeauna proaspete, intrucat, daca se racesc, devin tari, de neconsumat.

Pofta buna!

Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert prajitura pufoasa cu capsuni
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Sunt indragostita de aceste prajituri pufoase cu fructe. Profit de faptul ca sunt multe fructe proaspete acum pe piata, iar...

Desert prajitura pufoasa cu capsuni
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala