Gulii prajite cu crusta de morcovi si cascaval

1. Guliile se taie in felii si se fierb in apa cu sare 8 minute. Se scot din apa si se pastreaza 1/4 l din apa in care au fiert. 2. Cartofi se fierb i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 gulii
  • sare
  • 750g cartofi mici
  • 3 linguri unt
  • 30 g faina
  • 1/4 lapte
  • 3-4 linguri frunze de patrunjel tocat
  • 3-4 linguri praz verde taiat in inele
  • piper alb macinat
  • 1 lingurita praf de supa de legume
  • 250 g morcovi
  • 125 cascaval
  • 2 oua
  • 3-4 linguri ulei de folarea-soarelui

Mod de preparare

1. Guliile se taie in felii si se fierb in apa cu sare 8 minute. Se scot din apa si se pastreaza 1/4 l din apa in care au fiert.

2. Cartofi se fierb in apa cu sare, 20 minute. Apoi se curata de coaja. Untul se pune la incins, se amesteca cu 3 linguri de faina si in final se toarna laptele, se lasa sa dea un clocot si se fierbe inca aproximativ 5 minute.

Verdeturile se pun in sos. Se pastreza 1 lingura de verdeturi. Sosul se condimenteaza cu sare, piper si supa de legume si se pastreaza la cald.

3. Se rad morcivii si cascavalul pe razatoare mare, se amesteca intr-un castron.

Ouale se bat, se sareaza si se pipereaza. Restul de faina se pune intr-o farfurie adinca si se dau feliile de gulie prin faina, apoi prin ou si in final prin compozitia de morcovi si cascaval.

4. Feliile de gulii se prajesc in ulei fierbinte aproximativ 2 minute. Se servesc cu sos cartofi si deasupra se presara verdeata tocata.
Pofta buna!

Reteta Gulii prajite cu crusta de morcovi si cascaval a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu gulii gasiti aici:

Mancare de gulii,

Gulii umplute cu orez,

Gulii cu smintina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce