3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca s
3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca se foloseste tigaie de teflon, se elimina riscul supraprajirii. Se stropesc cu 250 ml lapte si mestecand din cand in cand se inmoaie cca intr-un sfert de ora, se adauga doua oua batute, 30g unt moale, o l.c. sare, un praf de nucsoara, o legatura mica de patrunjel tocat marunt, se amesteca bine. Se adauga 150 g faina si cu mainile umede se formeaza din compozitia corespunzatoare ca densitate aluatului de galuste,16 bucati de galuste. La inceput, compozitia pare tare, dar sub influenta amestecarii, laptele se elibereaza din bucatile de chifle si o inmoaie treptat. Se fierb in apa multa cca 10 minute pana se inmoaie. Cel mai usor control se face prin gustare pe o bucatica taiata dintr-o galusca. Dupa cateva minute se amesteca pentru ca sa nu ramana lipita vreuna de fundul vasului. Se scot cu lingura de strecurat, se servesc calde ca garnitura. Gustul galustelor se evidentiaza mai ales cu ciuperci vanatoresti. Se pastreaza in frigider. A doua zi, se incalzesc in cuptorul de gratar sau la microunde.
Alte retete usoare recomandate
Ciuperci umplute
Dovlecei umpluti
Spanac cu orez
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii