Pentru realizarea crochetelor de gris sunt necesare urmatoarele ingrediente: gris, faina, ou, lapte, unt, untura.
Crochete;e de gris se prepara asa: se pune la fiert laptele ; cand clocoteste se toarna grisul putin cate putin, facandu-l sa curga ploaie. Se amesteca neincetat pentru a se evita formarea cocoloaselor, lasand sa fiarba incet pana capata consistenta unei mamaligi moi. Se da la o parte de pe foc, se adauga untul si sarea, se amesteca, iar dupa ce s-a racit, se adauga -oul batut, amestecindu-se bine. Din aceasta compozitie se ia cate o lingura si se formeaza cu mana, tavalind prin faina, crochete de marimea unui mititel. Se prajesc in untura fierbinte.
Se servesc la soteuri.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii