Se fierb cartofii in coaja, si dupa ce s-au racit se curata si se dau prin razatoarea mare. Se pune orezul spalat bine la fiert, dupa care se scurge.
Se fierb cartofii in coaja, si dupa ce s-au racit se curata si se dau prin razatoarea mare. Se pune orezul spalat bine la fiert, dupa care se scurge. Se amesteca cartofii cu orezul, se adauga usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, sare, piper, o lingura de faina, si se amesteca bine. Se mai adauga faina, daca compozitia e prea moale.
Se formeaza chiftele care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Se scot pe un prosop absorbant.
Se servesc cu marar alaturi de legume fierte.
Retete de post
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii