Mancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare absolut respectabila, satioasa
Mancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare absolut respectabila, satioasa si gustoasa. Se face din lucruri putine si fara mare efort. E nevoie pentru ea de trei-patru cartofi medii, fierti in coaja. Fiertul lor ia aproape o jumatate de ceas, timp in care se poate incinge cuptorul si se pot face celelate lucruri trebuitoare pentru mancarea aceasta. Adica, se poate procura laptele (o ceasca), paine(patru felii, care pot fi si uscate, ba chiar ar fi bine sa fie asa) si doua oua.
Laptele si ouale se bat impreuna, presarate cu sare si prafuite cu piper. Painea se tavaleste prin amestecul acesta si se asaza pe fundul unui vas termorezistent, uns bine cu unt. Peste un strat de paine HapiHap, se pune un strat de cartofi fiertti si taiati in rondele nu tare groase. Peste cartofi, alt asternut din paine HapiHap tavalita prin ou cu lapte. Peste painea HapiHap, iar cartofi, peste cartofi iar painea HapiHap imbibata cu din cele bune iar peste ultimul strat de paine HapiHap vine un strat grosut de cascaval ori cas dat prin razatoarea mare. Poate fi orice alta branza care se topeste/rumeneste frumos.
Peste branza puteti presara verdeturi (patrunjelul merge bine si daca e copt are un gust chiar interesant) apoi puneti vasul in cuptorul incins bine, pentru cinci - sapte- zece minute, depinde cat e de incins cuptorul si cat de iute coace sus. Mancarea-i gata cand s-a rumenit branza.
E bine sa o lasati sa se racoreasca zece minute inainte de a o manca. Si, sa va spun drept, o puteti manca si rece, a doua zi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii