Varzuca de Bruxelles cu sos si bacon

Varza de bruxelles este delicioasa si usor de gatit. Este si aspectuoasa, asa ca nu iti ramane decat sa incerci reteta noastra de varza de bruxelles cu sos si bacon.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Varzuca de Bruxelles cu sos si bacon

Ingrediente

  • 5-600 g varza de Bruxelles
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 6-700 ml lapte
  • 1 lingura plina cu amidon
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 300 g bacon
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Curatam varzuca de frunzele exterioare,taiem o feliuta din cotor, ii facem o taietura in cruce(asa se fierbe uniform),si o spalam. O punem in steamer,adaugam frunze de patrunjel/sau alta verdeata, pentru aroma,si lasam 20-25 minute la fiert. Depinde cit de "al dente va place". Între timp curatam si spalam ceapa,o despicam in citeva bucati si o punem in ceva ulei de floarea soarelui la rumenit. Cind este usor aurie,o stingem cu lapte,adaugam patrunjelul, condimentam,apoi punem mixerul stick la treaba/macinam.Lasam sa fiarba vreo 10 minute la foc lejer. Pina atunci tocam baconul si il rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara nici un adaos de grasime/ulei. Adaugam baconul/costita la sosul de lapte pe care apoi il ingrosam cu amidon. Eu folosesc Mondamin,care se poate presara linistit in sosul fierbinte fara a face cocoloase. Daca nu stiti cum reactioneaza amidonul pe care-l folositi,si pentru a fi siguri ca veti obtine un sos fin, amestecati amidonul cu o lingura de apa rece,apoi turnati-l la sosul de lapte.


Varza se poate servi si un pireu de cartofi pe linga. Pofta buna! Reteta Varzuca de Bruxelles cu sos si bacon a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce