Varza se curata de cotoare si se fierbe in apa cu sare. Se taie apoi mijlocul verzei foarte fin. Telina, morcovii, ceapa, ardeiul gras si ceapa verde
Varza se curata de cotoare si se fierbe in apa cu sare. Se taie apoi mijlocul verzei foarte fin. Telina, morcovii, ceapa, ardeiul gras si ceapa verde se toaca marunt. conopida se opareste in apa clocotita cu sare. Jumatate din rosii se oparesc, se decojesc si se taie felii. Telemeaua se rade. Morcovii si telina se inabusa in 150 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga ardeiul gras, rosiile taiate felii, ceapa verde si conopida, continuand inabusirea. Dupa ce legumele au fiert, se adauga 50 ml vin, mararul, telemeaua, ouale, sarea, piperul si se amesteca. Se aleg cate 2-3 foi de varza, se asaza compozitia de legume in mijloc si se impacheteaza dand forma verzei. Intr-o tava unsa cu ulei se asaza varza taiata fin, peste care se adauga verzele umplute. Se adauga apoi 300 ml apa, restul de vin si se introduce la cuptor, la foc moderat, circa 45 de minute.
Se serveste cu smantana deasupra.
Alte retete culinare:
Curcan umplut
Ciorba radauteana
Muschi de porc la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii