Varza umpluta cu carne

Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa fiarba citeva minute (pina i

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza mijlocie
  • 1/2 kg carne macra
  • 2-3 cepe
  • 1 lingura orez
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 1/2 kg rosii
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita faina
  • 1 lingura otet
  • smintina

Mod de preparare

Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa fiarba citeva minute (pina incep sa se moaie foile). Carnea se toaca, se amesteca cu orezul, ceapa cruda sau usor prajita, o lingura de untura si putin piper. Dupa ce varza a fost scoasa din apa si s-a racit, se asaza pe un fund de lemn, se scot citeva foi din miez, se rasfira foile celelalte si intre ele se pune tocatura. Se potrivesc cu mina foile la loc, dindu-i-se verzei forma initiala(rotunda), se asaza intr-o cratita cu partea unde a fost scobita in sus si se toarna peste ea urmatorul sos. Se prajeste o ceapa mica marunta taiata cu o lingura de untura, se adauga faina, se lasa sa se ingalbeneasca si se stinge cu rosiile fierte si strecurate. Se adauga sarea, zaharul si otetul. Daca acest sos nu acopera varza, se mai adauga putina apa. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic. Cind este aproape gata, se presara cu verdeata si se da la cuptor ½ ora
Se serveste cu smintina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce