Varza scazuta

700 grame varza Savoy curatata, fara cotor si nervurile groase, taiem in fasii groase de 2 cm latine, apoi spalam bine sub jet de apa. Tocam marunt o

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 grame varza
  • o ceapa mica
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 70 ml apa
  • 2 catei de usturoi
  • 250 grame cartofi

Mod de preparare

700 grame varza Savoy curatata, fara cotor si nervurile groase, taiem in fasii groase de 2 cm latine, apoi spalam bine sub jet de apa. Tocam marunt o ceapa mica, pe care o calim intr-un vas mai mare, cu 2 linguri de ulei. Adaugam varza taiata, o lingurita mica de sare, cu varf, un praf de piper macinat si o jumatate lingurita chimion macinat sau, dupa gust, maghiran macinat. Completam cu 70 ml apa, mai punem 2 catei de usturoi si fierbem sub capac cel putin o jumatate de ora, pana cand varza se inmoaie. Intre timp, curatam 250 grame cartofi, ii spalam si ii taiem cubulete de 1 cm si dupa ce i-am mai clatit inca o data, ii punem peste varza fiarta pe jumatate. Timpul de fierbere pentru cartofi este de aproximativ 20 minute. Daca mancarea s-a inmuiat, scoatem usturoiul, apoi amestecam 2 linguri de faina cu atat ulei cat cuprinde si facem un rantas, pe foc iute, amestecand tot timpul, pana cand face spuma. Luam jos de pe foc, lasam putin sa re racoreasca, pana va fi caldut, apoi adaugam atata apa, incat sa fie ca si frisca si il punem in mancare. Amestecand mereu, mai ferbem 5 minute, pana se ingroasa. Inainte de a adauga rantasul, varza trebuie sa mai aiba atata zeama, incat sa fie pe jumatate acoperita. Se serveste neaparat calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia