700 grame varza Savoy curatata, fara cotor si nervurile groase, taiem in fasii groase de 2 cm latine, apoi spalam bine sub jet de apa. Tocam marunt o
700 grame varza Savoy curatata, fara cotor si nervurile groase, taiem in fasii groase de 2 cm latine, apoi spalam bine sub jet de apa. Tocam marunt o ceapa mica, pe care o calim intr-un vas mai mare, cu 2 linguri de ulei. Adaugam varza taiata, o lingurita mica de sare, cu varf, un praf de piper macinat si o jumatate lingurita chimion macinat sau, dupa gust, maghiran macinat. Completam cu 70 ml apa, mai punem 2 catei de usturoi si fierbem sub capac cel putin o jumatate de ora, pana cand varza se inmoaie. Intre timp, curatam 250 grame cartofi, ii spalam si ii taiem cubulete de 1 cm si dupa ce i-am mai clatit inca o data, ii punem peste varza fiarta pe jumatate. Timpul de fierbere pentru cartofi este de aproximativ 20 minute. Daca mancarea s-a inmuiat, scoatem usturoiul, apoi amestecam 2 linguri de faina cu atat ulei cat cuprinde si facem un rantas, pe foc iute, amestecand tot timpul, pana cand face spuma. Luam jos de pe foc, lasam putin sa re racoreasca, pana va fi caldut, apoi adaugam atata apa, incat sa fie ca si frisca si il punem in mancare. Amestecand mereu, mai ferbem 5 minute, pana se ingroasa. Inainte de a adauga rantasul, varza trebuie sa mai aiba atata zeama, incat sa fie pe jumatate acoperita. Se serveste neaparat calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii