Se curata varza de frunzele uscate, se spala si se pun la fiert in apa care incepe sa clocoteasca. Se fierb 6-8 min si se scot cu o paleta intr-o tava
Se curata varza de frunzele uscate, se spala si se pun la fiert in apa care incepe sa clocoteasca. Se fierb 6-8 min si se scot cu o paleta intr-o tava de jena formand un singur strat. intr-o oala se pune untul la topit, se adauga faina si putin cate putin dintr-un amestec de lapte + 200 ml de apa din fierberea varzei si se amesteca bine. Se adauga sare si nucsoara si se lasa pe foc pana cand devine un sos cremos. Se acopera varza cu un strat de sunca si se toarna sosul intinzindul uniform. Pulpa de rosii se taie cubulete mici si se distribuie peste sos. Se presara deasupra un amestec din parmezan si pesmet. Deasupra se distribuie untul ramas bucatele. Se pune vasul in cuptorul in prealabil incalzit la 190 grade si se scoate cand a capatat o culoare aurie.
Se poate servi ca si garnitura pentru friptura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii