Carnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin razatoare. Fiecare strat se
Carnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin razatoare. Fiecare strat se sareaza si se pun boabe de piper. Se umple cu apa fierbinte si se fierbe pana cand carnea se inmoaie (aprox. 1 ora). In faina se adauga putina apa rece, se adauga peste carnea déjà moale si se maid a un clocot. Se serveste cu cartofi fierti.
Acest fel de mancare se prepara in apropierea Craciunului (luftfisk). In 1993 in capitala norvegiana au stabilit data de 30 septembrie in fiecare an, cu ocazia prezentarii gastronomice pregatitoare pentru sarbatori.
Alte retete de varza recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii