Varza creata umpluta este o alternativa usor de facut la migaloasele sarmale.
Mod de preparare:
Carnea tocată odată cu slănina se amestecă cu ceapa şi se înăbuşe în unt pînă se înmoaie. Se lasă să se răcească şi se adaugă orezul fiert în apă sărată, ouăle crude, sarea, piperul şi verdeaţa, după gust. Varza se spală bine, controland fiecare frunză. Se desfac frunzele începînd de sus in jos (fără a se desprinde de cotor) şi spaţiile formate se umplu cu tocătură. Pentru ca aceasta să nu se împrăştie în timpul fierberii, varza se leagă circular cu aţă, după care se aşează în cratiţă. Se completează cu apă clocotită sau cu supă de oase, adăugand o crenguţă de cimbru şi sare şi se fierbe la foc mic. Cînd varza este complet fiartă, se pune făina desfăcută în puţină apă in sos, pentru a se mai ingrosa un pic si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii