Pentru varza calita la capac aveti nevoie de varza, muschi file de porc, ciolan afumat, sare, piper, cimbru, vin, miere si foi de dafin.
Varza se toaca foarte marunt, apoi se stropeste cu ulei de masline, se amesteca cu piperul boabe si se adauga foaia de dafin. Separat, se condimenteaza muschiul file si se pune in cuptor la rumenit. Se stropeste apoi cu miere, amestecata cu vin. Se prajesc bucatelele de ciolan intr-o tigaie si se lasa la rumenit. Se caleste varza pe foc mic, iar dupa ce a capatat culoarea aurie se adauga bucatile de ciolan afumat, feliile subtiri de muschi file si se lasa la inabusit cca 1 ora.
Se serveste ornata cu cimbru.
Alte retete:
Legume la cuptor
Tocanita de pui
iahnie de fasole
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii