Varza calita cu carnati de casa pregatita in vas ceramic este o mancare traditionala delicioasa ce se pregateste de obicei in ziua taierii porcului (ignat). Este o mancare delicioasa ce se uda cu un pahar de palinca.
Varza murata se lasa in apa pentru cateva ore, pentru a elimina din surplusul de sare. Curatam ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se caleste in untura incinsa intr-o tigaie mai mare. Varza se toaca marunt, fideluta, apoi se stoarce bine de zeama si se caleste impreuna cu ceapa circa 30 de minute, amestecand din cand in cand. Se presara boiaua dulce, piperul macinat, cimbrul, semintele de chimen, se amesteca apoi se adauga si sucul de rosii. Se amesteca usor, cu lingura de lemn, apoi se rastoarna in vasul ceramic, se aseaza carnatii deasupra, intregi (se inteapa cu o furculita, din loc in loc) sau taiati bucati mai mici, apoi se da vasul in cuptorul incalzit putin si se lasa cam o ora, sa se rumeneasca usor.
Se serveste fierbinte alaturi de o mamaliga aburinda si cu u ardei iute. Pofta buna! Reteta Varza calita cu carnati de casa, in vas ceramic a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii