Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru a rezulta un sos). Sosul
Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru a rezulta un sos). Sosul de pune la calit, cu o lingura de ulei si se lasa cca 10 min, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Se adauga varza, se pune circa 1 l de apa peste ea si se lasa la fiert, la foc mic, aproximativ o ora. Se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata, se mai lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul.
Enjoy!
Se serveste simpla, sau cu ceva carne: ori pulpe de pui inabusite in tigaie, ori costite de porc fierte in zeama de varza. De asemenea, nu uitati de mamaliga!
Alte retete cu varza recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii