Varza bulgareasca

Varza bulgareasca este o mancare delicioasa cu varza murata si carne, o mancare deloc greu de preparat, dar delicioasa, cu gust bogat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Varza bulgareasca

Ingrediente

  • carne de pui
  • varza murata
  • orez
  • supa de pui
  • ulei
  • pasta de tomate (bulion
  • suc de rosii)
  • ardei iute
  • mult piper

Mod de preparare

De aici ideea e ca se cam ameteca toate, se pune puiul deasupra si se da la cuptor.
Orezul nu se fierbe, nu se caleste, se pune asa.

Zeama, adica supa si suc de rosii, puneti sa acopere totul. Apoi carnea o lasati pe deasupra. Am pus pulpele si aripile fierte si pieptul crud.

Dupa o vreme, la alegere, in functie si de cuptor, puteti intoarce carnea. Eu am facut totul cu capac, ai mei vor mancarea mai cu zeama, fireste ca puteti face, ca la TV, fara capac si rumenit totul, dupa chef.

Parerea mea: este excelenta, se simt distinct gusturile, e o varza calita cu un amestec de consistenta glutinoasa data de orez. Ce as schimba: as fierbe/cali varza murata in avans, deja e acida, cu sucul de rosii ramane cam taricica, noroc ca am taiat-o fidea, gata congelata. Orezul l-as pune mai spre final si as alege unul cu bob mare, eu am pus din cel “romanesc” ca stiu ca ne place pilaful mai rascopt. Dar combinatia, e buna, merita incercata.

Daca nu aveti gaina, puneti puiul crud deasupra si suc de rosii sau bulion indoit cu apa.

Reteta de varza bulgareasca a fost propusa de BD pe forum culinar.


Serviti portiile de varza bulgareasca putin rumenite la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia