Pentru varza acra cu costita afumata se e taie o varza mare, murata, in felii. Daca este prea acra, se spala intr-o apa sau doua si se scurge bine.
Pentru varza acra cu costita afumata se e taie o varza mare, murata, in felii. Daca este prea acra, se spala intr-o apa sau doua si se scurge bine. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in felii groase de un deget. Daca slanina este prea sarata, se va tine catva timp in apa. Se asaza pe fundul cratitei unsa cu grasime un rand de felii de varza, apoi un rand de slanina, urmand asa pana se termina varza si slanina. Se adauga o ceasca de apa si untura.
Aceasta mancare nu este gustoasa decat grasa si bine scazuta. Trebuie sa fiarba inabusit cel putin trei ore. Cand este aproape gata, se adauga cateva boabe de piper si, dupa gust, putina boia de ardei. Daca in timpul fiertului scade prea tare, se adauga putina apa. Este mult mai gustoasa incalzita a doua zi. Se rastoarna ca o budinca.
Varza acra cu costita afumata se serveste calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii