Tort rosu

Tortul rosu are aceasta denumire datorita decorului facut din jeleu. Este un tort racoros care se prepara cu: faina, lapte si esenta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort rosu

Ingrediente

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru crema
  • 2 albusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 linguri margarina
  • Pentru decor
  • 1 plic tort jelee
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de migdale

Mod de preparare

Tortul rosu de prepara astfel: separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bat pana devine o spuma lucioasa. Se adauga galbusurile unul cate unul, se aduaga zaharul vanilat si la final faina cernuta, compozitia se pune in tava tapetata si se baga la cuptorul cald pana trece testul cu scobitoarea
Crema pentru tort: laptele se incalzeste, albusul se bate spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul treptat. Peste albus se cerne faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. Se incorporeaza si laptele, se pune pe foc mic pana se ingroasa crema, cand este calda se adauga margarina si se omogenizeaza.

Pentru decorul tortului procedam astfel: se amesteca zaharul cu plicul si esenta se adauga apa si se pune la foc mic cca. 1 minut.

Cu asamblam tortul: blatul de taie pe orizontala in trei "felii". Se aseaza prima foaie se insiropeaza se unge cu un strat de gem de cirese, se adauga jumatate din crema, se aseaza a doua foaie se insiropeaza si se unge cu gem de cirese se adauga crema, se aseaza ultima foaie se insiropeaza si se toarna continutul de tort jelee,


Alte retete de tort recomandate

Tort diplomat

Tort tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce