Cartofii curatati de coaja, se taie in sferturi si se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se paseaza, se adauga untul, laptele si s
Cartofii curatati de coaja, se taie in sferturi si se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se paseaza, se adauga untul, laptele si se amesteca bine piureul. Se prajesc semintele de chimen in putin ulei, se adauga apoi cepele maruntite. Se adauga totul peste piure si se amesteca bine. Varza se toaca marunt, se caleste in ulei, cu mararul tocat, sare si piper. Dupa ce a scazut zeama lasata, se opreste focul si se lasa la racit. Se pune intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara, un strat subtire de piure de cartofi, apoi varza. Se repeta operatia pana se termina ingredientele.
Se orneaza cu prune uscate, rehidratate in vin.
Alte retete culinare:
Placinta cu dovleac Legume la cuptor Mancare de mazare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Comentarii