Pentru inceput se spala oala si se lasa pentru aproximativ o ora in apa calduta la inmuiat. 1.Se caleste ceapa cu prazul 5 min. 2.Se adauga morcovul d
Pentru inceput se spala oala si se lasa pentru aproximativ o ora in apa calduta la inmuiat.
1.Se caleste ceapa cu prazul 5 min.
2.Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.
3.Separat se calesc cipercile taiate cubulete.
4.Se lasa la racit.
5.Se amesteca carnea tocata cu amestecul de ceapa,orezul,ouale,rosiile taiate cubulete,verdeata taiata marunt. La sfarsit se adauga ciupercile si condimentele dupa gust.
6.Se sucesc sarmalutele.
7.Oala se tapeteaza cu foi de varza,cu varza taiata cubulete ,cimbru si ceva afumatura.
8.Se aseaza 2-3 randuri de sarmalute.
9.Pe deasupra se pune varza taiata cubulete,felii de rosii,cimbru, bulion.
Adaugam apa calduta cat sa le cuprinda si dam la cuptor la foc mic pentru 4-5 ore.
Pofta buna!
Reteta Sarmalute la ciptor in oala de lut a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Alte retete cu varza gasiti aici:
Gratin de varza rosie,
Varza murata cu ciolan fript,
VARZA LA CUPTOR
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii