Sarmalute in dovleac

1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra 2. Se scot semintele de dovleac si se arunca 3. Se scoate o lingura generoasa din carnea dovleac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovleac mare (bostan)
  • 2 verze murate mici de tot
  • carne tocata 1/4 de kg (preferabil vitel)
  • orez o 1/2 cescuta
  • rosii 6 rosii potrivite
  • 2 cepe potrivite
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • zahar
  • o bucatica de carnat afumat sau kaiser

Mod de preparare

1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra

2. Se scot semintele de dovleac si se arunca

3. Se scoate o lingura generoasa din carnea dovleacului (atentie - o lingura totusi)

4. Se pregateste carnea si varza ca pentru sarmalele obisnuite: ceapa, afumatura tocata marunt, orezul si carnea se pun la calit usor intr-o tigaie mare

5. Rosiile decojite dupa metoda traditionala (se pun rosiile in apa fierbinte si se dau intr-un clocot, dupa care se scot si se pun in apa rece, si li se ia coaja foarte usor) si date prin mixer se pun la fiert cu o jumatate de cubulet de zahar pana scade sosul si i se adauga cimbrul sau cimbrisorul (cu ideea ca cimbrisorul este mai putin amar decat cimbrul), piperul si un varf de cutit de sare

6. Un pic din sosul de rosii se pune in amestecul cu carnea tocata dar chiar un pic, mai ales daca sosul nu este foarte gros

7. Tot in amestecul de carne tocata se mai adauga si lingura de carne de dovleac (ceea ce s-a scos din dovleac)

8. Se impaturesc sarmalutele cat mai mici dupa metoda clasica si se infig (primul rand) in carnea dinnauntrul dovleacului peste randul de sarmalute un rand de varza tocata marunt si inca un rand de sarmalute

9. Dupa ce s-a umplut dovleacul (atentie lasati macar 2 degete orizontale pana la marginea de sus a dovleacului) se pune deasupra restul de sos de rosii si completat cu apa pana acopera sarmalutele

10. Se pune la loc capacul dovleacului

11. Se pune dovleacul intr-o tava mare in cuptorul incins la foc potrivit si se asteapta cam 30 de minute

12. Dupa 30 de minute incepeti sa incercati dovleacul cu un pai sau cu o scobitoare

13. Cand dovleacul este gata sunt gata si sarmalele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia