Se spala orezul si se lasa in apa rece atata vreme cat se prajesc legumele. Cepele sunt tocate si calite in ulei indoit cu apa. Telina, morcovii, pat
Se spala orezul si se lasa in apa rece atata vreme cat se prajesc legumele. Cepele sunt tocate si calite in ulei indoit cu apa. Telina, morcovii, patrunjelul si pastarnacul sunt curatate si date prin razatoare. Sunt puse peste ceapa si lasate sa se caleasca timp de 15 minute. Se adauga orezul peste legume si se lasa compozitia pe foc vreme de alte 5 minute. Se pune dupa gust sare, menta macinata, bulion si cimbru. Dupa ce s-au facut sarmalele, se aseaza pe straturi intr-o oala adanca - un strat de sarmale, putin cimbru, varza, alt strat de sarmale. Oala se umple cu apa incalzita si se da spre fierbere la foc mic, timp de o ora. Sarmalele sunt acoperite cu foi intregi de varza. Spre final sunt lasate la cuptor pana cand nu mai au zeama.
Calde cu mamaliguta. Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii