Sarmalele cu varza acra si carne sunt delicioase, la noi se pregatesc sambata si se fierb duminica. Sarmalele cu varza acra imi plac cel mai mult.
Intr-o craticioara se pune putin ulei si se caleste ceapa, se adauga orezul si pasta de tomate si se tine aproximativ 5-7 minute. Dupa aceea se amesteca bine cu carnea tocata.
Se adauga sare si piper si alte condimente dupa gust.
Se spala varza cu apa rece, daca este prea sarata se mai lasa la desarat in apa rece. Se taie foile pentru sarmale. Carnea se pune pe foile de varza si se infasoara formandu-se sarmale.
In cratita in care urmeaza sa se puna sarmalele se pun cateva bucatele de slanina si bete de marar apoi se pune varza tocata marunt apoi se aseaza si sarmalele in cratita.
Pentru ca varza sa se fiarba foarte bine, sarmalele se fierb 60 minute(primele 40 minute dupa ce au dat in clocot se fierb la foc mediu, iar urmatoarele 20 minute la foc mic).
Dupa cele 60 minute de fierbere, se recomanda ca sarmalele sa fie introduse si in cuptorul incins pentru a capata un aspect rumeniu.
Sarmalele cu varza acra si carne se servesc cu smantana si cu ardei iute.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii