Ca si cele cu carne, sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce. Varza acra se spala cu apa rece, iar varza dulce se opareste cu bors.
Ca si cele cu carne, sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce. Varza acra se spala cu apa rece, iar varza dulce se opareste cu bors. Se rumeneste in ulei ceapa taiata marunt. Cand a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat. Se stinge cu o ceasca de apa. Se pune sare, piper, verdeata tocata si, dupa gust si posibilitate, o mana de stafide fara samburi, alese si spalate. Intre timp se pregateste varza, se fac sarmale si se asaza in cratita, dupa ce pe fundul acesteia s-a pus un rand de varza taiata marunt. Deasupra se mai pune un rand de varza. Se toarna apa la cele facute cu varza acra si bors la cele cu varza dulce. Se pune putin bulion sau boia si doua linguri de ulei. Sarmalele de post se dau la cuptor sa fiarba inabusit o ora. Cand orezul este fiert, se dau la o parte.
Sarmalele cu orez se servesc reci.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii