Sarmale cu crupe de porumb

Sarmalele cu crupe de porumb se pot face atat cu varza acra, cat si cu varza dulce. Aceasta din urma se opareste cu bors inainte de a fi pregatita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza mare murata
  • 1 ceasca de crupe (pasat)
  • 2 cepe
  • 2 linguri jumari (ramase de la topitul unturii)
  • 3 linguri untura
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 2 — 3 bucati de sorici afumat.

Mod de preparare

Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decit malaiul obisnuit. Sarmalele cu crupe de porumb se pot face atat cu varza acra, cat si cu varza dulce. Aceasta din urma se opareste cu bors inainte de a fi pregatita. Pentru sase persoane ajunge o ceasca de crupe. Acestea cresc mult la fiert. Se taie marunt cepele si se pun sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga jumarile ramase de la topitul unturii sau o bucata de slanina afumata taiata marunt. Se pun crupele dupa ce au fost bine spalate si scurse si se sting cu o ceasca de apa. Se amesteca mereu ca sa nu se lipeasca. Cand au inceput sa se umfle, se dau la o parte sa se racoreasca putin. Se adauga sare si piper.
Pentru sarmalele cu crupe de porumb se pregateste varza ca pentru sarmalele obisnuite. Sarmalele de crupe se fac mari cam cat oul de gaina. Varza care a ramas se taie ca fideaua, se asaza pe fundul cratitei, se pun sarmalele, iar printre randuri, cateva bucati de sorici afumat si fiert. Se toarna apa, sau bors cand sarmalele sunt facute cu varza dulce. Se poate adauga si putin bulion sau boia de ardei. Se lasa sa fiarba la cuptor, inabusit, cam doua ore.


Sarmalele cu crupe de porumb sunt mai gustoase incalzite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia