Toamna cand ratele sunt mari si frumoase, varza si prazul sunt din belsug, mancarea de varza este sanatoasa si tare delicioasa, cu un gust dulce cu iz iute, papilele gustative sunt rasfatate!
Se portioneaza rata si se pune in oala, se adauga prazul tocat, varza data prin razatoare, ceapa tocata, gogosarii tocati, morcovii rondele, sare si se fierbe la foc potrivit cu capac. Cand morcovul este fiert, se adauga rosiile cubulete, asa se evita ca celelalte legume sa se intareasca inainte de a fi fierte, se adauga ketchup picant, chili si se mai fierbe tot la foc potrivit, pana cand totul este fiert, apoi se adauga pasta de tomate, se mai potriveste de sare, se mai trag doua, trei clocote si se opreste focul.
Se serveste cu mamaliguta si cu multa pofta.
Sa aveti pofta, dragilor!
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaAceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...
Chiftele din carne si legume, la cuptorSupa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...
Supa de pui cu galustePancakes este o alternativa delicioasa la reteta clasica de clatite. Se prepara usor si poate fi servita in diverse combinatii.
Pancake Jamie OliverLaptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert...
Lapte de pasare (iese sigur)Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura MenaSe amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....
Prajitura cu macSe mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.
Madlene cu suc de clementine
Comentarii