Toamna cand ratele sunt mari si frumoase, varza si prazul sunt din belsug, mancarea de varza este sanatoasa si tare delicioasa, cu un gust dulce cu iz iute, papilele gustative sunt rasfatate!
Se portioneaza rata si se pune in oala, se adauga prazul tocat, varza data prin razatoare, ceapa tocata, gogosarii tocati, morcovii rondele, sare si se fierbe la foc potrivit cu capac. Cand morcovul este fiert, se adauga rosiile cubulete, asa se evita ca celelalte legume sa se intareasca inainte de a fi fierte, se adauga ketchup picant, chili si se mai fierbe tot la foc potrivit, pana cand totul este fiert, apoi se adauga pasta de tomate, se mai potriveste de sare, se mai trag doua, trei clocote si se opreste focul.
Se serveste cu mamaliguta si cu multa pofta.
Sa aveti pofta, dragilor!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...
Sarmale de post
Comentarii