Placinta delicioasa cu varza

Placinta delicioasa cu varza este o mancare cu legume delicioasa si consistenta. Se taie varza fideluta sau se rade si se caleste in ulei impreuna cu ceapa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta delicioasa cu varza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2
  • 5 pahare de faina
  • o ceasca de lapte caldut
  • 100 g de unt
  • un ou
  • 4 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • un galbenus crud
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de varza
  • o ceapa
  • 3 oua fierte
  • sare
  • piper
  • ulei.

Mod de preparare

Placinta delicioasa cu varza este o mancare cu legume delicioasa si consistenta. Se taie varza fideluta sau se rade si se caleste in ulei impreuna cu ceapa. La sfarsit se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Se fierb 3 oua, se taie felii si se amesteca cu varza.
Aluatul se prepara asa:

Se amesteca 2 pahare si jumatate de faina cu un praf de sare, 2 lingurite de zahar si 50 g de unt; o sa se faca niste cocoloase, dar nu-i nimic.
Drojdia se lasa intr-o cescuta cu apa calda cca 10 minute, dupa care se amesteca cu laptele caldut, cu oul si cu restul de unt. Apoi se adauga la faina. Daca mai este nevoie se mai pune faina sau lapte, dupa caz, astfel incat sa rezulta o compozitie moale si elastica din care vom face 2 bile, una mai mare si una mai mica.
Intr-o tava pe care am uns-o inainte cu putin ulei, se intinde bila cea mare si peste ea venim cu umplutura de varza, apoi cu cealalta parte de aluat pe care-l ungem cu galbenus. Se coace aproximativ o ora la cuptor.
Placinta cu varza este foarte gustoasa si pufoasa si hranitoare! Se poate servi si rece si calda. Carnivorii pot adauga si carne in compozitie, dar e foarte buna si asa fara.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce