Varza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai multe ape. Se pune apa la
Varza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai multe ape. Se pune apa la fiert si cand da in clocot se pune varza, amestecand cu lingura de lemn. Varza oparita se scurge, se spala.
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete de 1 cm. Ceapa se marunteste, usturoiul se piseaza si se amesteca totul cu sare pana cand devine o pasta.
Varza creata se pune in supa de oase la fiert, se condimenteaza cu sare, chimen, piper, se adauga cartofii si se acopera vasul. Se fierbe pana cand cartofii devin moi.
Se face un rantas in care se pune ceapa, usturoiul si la final boiaua. Se stinge imediat cu apa rece si se amesteca bine cu telul, apoi se toarna peste mancarea de varza creata se amesteca si se lasa putin la fiert
Alte retete recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii