Mancare de varza creata

Varza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai multe ape. Se pune apa la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg varza creata
  • 1 kg cartofi
  • 10 dkg untura
  • 15 dkg faina
  • 5 dkg ardei gras
  • 1 dkg usturoi
  • 2 boia de ardei
  • 2 chimen
  • 3 dkg sare
  • 5 dkg piper
  • (Se recomanda 2l de supa in care au fiert oase)
  • Pentru supa de oase:
  • 50 dkg oase de porc
  • 30 dkg morcovi
  • 25 dkg radacina de patrunjel
  • 10 dkg telina
  • Cantitatea de lichid recomandata
  • 4 l

Mod de preparare

Varza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai multe ape. Se pune apa la fiert si cand da in clocot se pune varza, amestecand cu lingura de lemn. Varza oparita se scurge, se spala.

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete de 1 cm. Ceapa se marunteste, usturoiul se piseaza si se amesteca totul cu sare pana cand devine o pasta.

Varza creata se pune in supa de oase la fiert, se condimenteaza cu sare, chimen, piper, se adauga cartofii si se acopera vasul. Se fierbe pana cand cartofii devin moi.

Se face un rantas in care se pune ceapa, usturoiul si la final boiaua. Se stinge imediat cu apa rece si se amesteca bine cu telul, apoi se toarna peste mancarea de varza creata se amesteca si se lasa putin la fiert
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Friptura marocana de berbecut
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia