Knödeli pe varza acra cu costita si carnati

Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca mai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Knödeli pe varza acra cu costita si carnati

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • un cub de drojdie proaspata
  • o lingurita de sare
  • lapte caldut(cat sa cuprinda)
  • varza acra din butoi
  • aprox. 1 Kg de varza
  • 2 foi de dafin
  • ceva boabe de piper si ienupar
  • cirnati de tot felul
  • costita etc

Mod de preparare

Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca maiaua. 20 de min. Apoi amestecam totul si adaugam lapte caldut pina obtinem un aluat de piine. Sa nu fie nici moale sau prea tare. Defapt, se dezlipeste de pe marginile vasului.

Lasam sa creasca acest aluat vreo 30 min. Se tripleaza chiar.

Eu intre timp am inceput incet sa prajesc putin cirnatii si costita.

Varza scursa de zeama acra am aruncat-o peste cirnati. Am adaugat si foile de dafin si piperul, ienuparul, am amestecat.

Aici se adauga ceva supa sau apa, cit sa acopere pe jumatate varza din oala.Cu capacul pus am lasat la foc destul de moale sa se faca varza incet,incet.

Cind aluatul este gata crescut, facem 5 bile. Am mai lasat vreo 10 min. la crescut. Apoi am pus bilele de aluat in cratita peste varza.

Se fac vreo 45 de min cu capacul pus si la foc mic.

Mama face repede si bine: arunca varza si cirnatii in cratita, pune bilele de aluat peste, si lasa cu capac vreo 40 min la foc moderat si gata.
Pofta buna!

Reteta Knödeli pe varza acra cu costita si carnati a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza gasiti aici:

Varza calita cu sunculita afumata,

Varza murata cu ciolan fript,

Ardei umpluti cu varza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
1
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
2
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
3
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Crochete din gris cu cascaval
4
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Briose simple cu iaurt
5
Dulciuri

Briose simple cu iaurt

Briosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...

Briose simple cu iaurt
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia