Knödeli pe varza acra cu costita si carnati

Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca mai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Knödeli pe varza acra cu costita si carnati

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • un cub de drojdie proaspata
  • o lingurita de sare
  • lapte caldut(cat sa cuprinda)
  • varza acra din butoi
  • aprox. 1 Kg de varza
  • 2 foi de dafin
  • ceva boabe de piper si ienupar
  • cirnati de tot felul
  • costita etc

Mod de preparare

Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca maiaua. 20 de min. Apoi amestecam totul si adaugam lapte caldut pina obtinem un aluat de piine. Sa nu fie nici moale sau prea tare. Defapt, se dezlipeste de pe marginile vasului.

Lasam sa creasca acest aluat vreo 30 min. Se tripleaza chiar.

Eu intre timp am inceput incet sa prajesc putin cirnatii si costita.

Varza scursa de zeama acra am aruncat-o peste cirnati. Am adaugat si foile de dafin si piperul, ienuparul, am amestecat.

Aici se adauga ceva supa sau apa, cit sa acopere pe jumatate varza din oala.Cu capacul pus am lasat la foc destul de moale sa se faca varza incet,incet.

Cind aluatul este gata crescut, facem 5 bile. Am mai lasat vreo 10 min. la crescut. Apoi am pus bilele de aluat in cratita peste varza.

Se fac vreo 45 de min cu capacul pus si la foc mic.

Mama face repede si bine: arunca varza si cirnatii in cratita, pune bilele de aluat peste, si lasa cu capac vreo 40 min la foc moderat si gata.
Pofta buna!

Reteta Knödeli pe varza acra cu costita si carnati a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza gasiti aici:

Varza calita cu sunculita afumata,

Varza murata cu ciolan fript,

Ardei umpluti cu varza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce