Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca mai
Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca maiaua. 20 de min. Apoi amestecam totul si adaugam lapte caldut pina obtinem un aluat de piine. Sa nu fie nici moale sau prea tare. Defapt, se dezlipeste de pe marginile vasului.
Lasam sa creasca acest aluat vreo 30 min. Se tripleaza chiar.
Eu intre timp am inceput incet sa prajesc putin cirnatii si costita.
Varza scursa de zeama acra am aruncat-o peste cirnati. Am adaugat si foile de dafin si piperul, ienuparul, am amestecat.
Aici se adauga ceva supa sau apa, cit sa acopere pe jumatate varza din oala.Cu capacul pus am lasat la foc destul de moale sa se faca varza incet,incet.
Cind aluatul este gata crescut, facem 5 bile. Am mai lasat vreo 10 min. la crescut. Apoi am pus bilele de aluat in cratita peste varza.
Se fac vreo 45 de min cu capacul pus si la foc mic.
Mama face repede si bine: arunca varza si cirnatii in cratita, pune bilele de aluat peste, si lasa cu capac vreo 40 min la foc moderat si gata.
Pofta buna!
Reteta Knödeli pe varza acra cu costita si carnati a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro
Alte retete cu varza gasiti aici:
Varza calita cu sunculita afumata,
Varza murata cu ciolan fript,
Ardei umpluti cu varza
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii