BUlzii de varza se prepara din varza murata, orez, ceapa, costita afumata, morcovi, bulion si condimente.
Se aleg foile de varza ca pentru sarmale. Se fierbe orezul, pe jumatate in 400 ml apa. Costita se taie felii subtiri si se prajeste in ulei. Se toaca marunt ceapa si se caleste in uleiul ramas de la costita, sa adauga apoi orezul, cimbrul, sarea, piperul si putin bulion. Se inabusa cateva minute, apoi se ia de pe foc si se formeaza bulzi (cocoloase) de marimea unor perisoare. Se invelesc in felii de costita, apoi in foi de varza si se asaza intr-un vas, pe un strat de varza tocata marunt. Se asaza printre bulzi bucati de morcovi si telina. Se acopera cu un strat de varza tocata, se presara cu boabe de piper si se toarna apa amestecata cu bulion si vin. Se lasa la fiert pana scade sosul, apoi se da totul la cuptor pentru 20 de minute.
Se serveste mancarea calda.
Alte retete:
Sarmale de post
Iahnie de fasole
Legume la cuptor
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii