Budinca de varza cu smantana

Pentru budinca de varza cu smantana se alege o varza frumoasa. Se curata, apoi se desprind 6-7 foi intregi si cat mai mari. Se lasa la o parte. Se taie varza marunt.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg varza
  • 3 oua
  • 2 linguri unt
  • 3 cepe
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri branza
  • unt proaspat cat o nuca
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru budinca de varza cu smantana se alege o varza frumoasa. Se curata, apoi se desprind 6 — 7 foi intregi si cat mai mari. Se lasa la o parte. Se taie varza marunt si se pune intr-o cratita cu doua linguri de unt, la foc mic. Se tine circa o jumatate de ora, amestecand din timp in timp, pana se moaie de tot, dar fara sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate marunt si putin patrunjel verde tocat. Cand si ceapa s-a muiat, se da la o parte. Dupa ce s-a racorit putin, se adauga o lingura de pesmet, ouale batute ca pentru omleta, branza si sare. Se amesteca bine.
Intr-un castron se asaza un servet destul de mare ca sa iasa capetele peste marginea castronului. Se asaza foile de varza astfel, incat marginile sa vina putin unele peste altele; se pune umplutura. Se aduna marginile servetului, se leaga strans cu o sfoara, dandu-i o forma rotunda, ca varza. Se fierbe acoperit intr-o oala cu apa clocotita, cu putina sare, o ora. Daca apa scade la fiert, se mai adauga, intorcand si varza odata, ca sa fiarba la fel pe toate partile. Cand este gata, se desface servetul si se asaza varza pe o farfurie fierbinte. Se toarna deasupra unt proaspat topit si se presara pesmet. In loc de unt, se poate pune sos de rosii.  Se poate face aceeasi budinca cu varza fiarta, inabusita in unt. Se da apoi prin masina de tocat si se adauga ceapa rumenita separat.


Budinca de varza se serveste foarte fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce