Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand este clocotita se pune varza intreaga, dupa ce a fost curatita de foile stricate si i s-a taiat put
Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand este clocotita se pune varza intreaga, dupa ce a fost curatita de foile stricate si i s-a taiat putin cotorul. Se lasa sa dea cateva clocote dar nu mai mult. Se scoate pe o strecuratoare, se scurge si se taie felii rotunde ,groase cam de 1cm. Acestea se scurg bine,fara sa se deformeze , se dau prin faina , ou si pesmet si se prajesc rumene intr-o tigaie cu ulei incins.
Intr-o forma pentru gratim se pune un strat de felii de varza prajite ,1 strat de branza rasa , etc Se termina cu branza rasa. De-asupra se toarna putina smantana amestecata cu cateva linguri de lapte si 1 lingura faina. Se coace 25- 30 min pana se rumeneste branza si a fost absorbit tot sosul. Se serveste calda cu smantana deasupra.
Este buna si rece.
Incercat si voi!!!
Reteta propusa de Higeia
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii