Spata rulata de caprioara

Spata se curata, se spala si se turteste putin. Se sareaza, pipereaza si se da deoparte. Se toaca resturile de carne cu o ceapa mica, slanina, cateva

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg spata de caprioara
  • 1 ou
  • 60 gr slanina
  • 125 gr jambon
  • 250 gr ciuperci
  • 50 gr unt
  • 100 gr miez de paine
  • 30 gr faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 3 morcovi
  • ceapa
  • zeama de carne
  • 2 pahare vin alb

Mod de preparare

Spata se curata, se spala si se turteste putin. Se sareaza, pipereaza si se da deoparte. Se toaca resturile de carne cu o ceapa mica, slanina, cateva fire de patrunjel si miezul de paine muiat in zeama de carne. Se toaca bine, apoi se sareaza, se pipereaza si se

adauga un ou intreg. Se ia spata, se unge cu pasta, pe care se asaza felii de jambon, apoi se ruleaza. Se scot marginile ca sa nu se desfaca Ia fiert si se lega. Se pune untul pe foc mic si se adauga felii de morcov si de ceapa. Se presara putin cimbru si o foaie de dafin pulbere si

se asaza deasupra rulada de carne. Se adauga sare si piper, zeama de carne si vinul alb. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat, se spala si se albesc ciupercile in apa fiarta cu sare, apoi se pun cu unt, la rumenit putin. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate din vas, se dezleaga, se asaza pe o farfurie mai adanca, se pun deasupra bucatele de unt si se tine Ia cald. Se rumenesc in unt doua linguri de faina la foc mare si se sting cu zeama de carne. Se adauga ciupercile si se lasa sa mai dea cateva clocote, se sareaza, se pipereaza si se toarna deasupra ruladei.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Rulada de porc Curcan umplut Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala