Sarmale din carne de mistret

Carnea se toaca impreuna cu jumatate din ceapa calita. Se adauga orezul, piperul pisat si putina sare. Se omogenizeaza compozitia si se fac sarmale d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr carne de mistret
  • 100 gr ceapa
  • 50-60 gr orez
  • 50 gr bulion
  • 200 gr costita
  • 100 gr untura
  • piper boabe
  • dafin
  • cimbru
  • 2-3 rosii
  • 1-2 capatani de varza murata
  • piper pisat

Mod de preparare

Carnea se toaca impreuna cu jumatate din ceapa calita. Se adauga orezul, piperul pisat si putina sare. Se omogenizeaza compozitia si se fac sarmale din foi de varza subtiri. Ceapa ramasa se taie si se caleste in putina untura, se adauga apoi bulionul si se stinge cu un litru de apa. Se adauga in sos varza ramasa, maruntita si se amesteca. Se pune o parte din compozitie pe fundul vasului, iar deasupra se asaza sarmalele, se adauga costita feliata, boabele de piper, cimbrul, foile de dafin si se acopera cu varza tocata ramasa. Se pune deasupra apa fierbinte si se lasa la foc mic sa fiarba. Se acopera apoi cu rosii taiate felii si se introduce la cuptor pentru 20-30 de minute.


Sarmalele se servesc fierbinti, cu cate o felie de costita deasupra si cu mamaliguta calda.

Alte retete culinare:

Rulada de porc Friptura de vita la cuptor Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala