Potarnichi umplute, in aspic

Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe ingrediente.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 potarnichi
  • 8-9 ficati
  • 100 gr ficat de porc
  • 150 gr slanina
  • 6-10 ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • 1 paharel mic de coniac
  • Pentru aspic:
  • carcasele de la potarnichi
  • 250 gr sorici proaspat
  • 1 picior proaspat de porc
  • 1 pahar vin
  • 1 albus ou

Mod de preparare

Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe ingrediente. Potarnichile se curata, se golesc, se despica pe toata lungimea spinarii, se scot oasele, apoi se sareaza si se lasa deoparte. Se prepara o umplutura din ficatul de potarniche, 4- 5 ficati de pasare, 1 bucatica de ficat de vaca sau de porc si 100 gr slanina proaspata. Se taie toate in bucati mici si se calesc in unt cu o lingura de ciuperci tocate si o ceapa taiata marunt. Ficatul se lasa apoi sa se raceasca, se da prin masina de tocat de 2-3 ori, se adauga o bucatica de unt proaspat, galbenusul, sarea, piperul si se amesteca bine. Cu pasta obtinuta se umplu potarnichile. Se infinge in pasta, in mijloc un ficat de gaina in care s-au infipt cateva felii de ciuperci. Se sareaza, se pipereaza ficatul, se stropeste cu coniac si se leaga cu o sfoara potarnichea. Se infasoara apoi in felii de slanina si se fierbe in zeama concentrata de carne pregatita din carcasa si resturile de la potarnichi, sorici proaspat si un picior de porc. Se fierbin apa cu vin, apoi se strecoara si se pun la fiert in aceasta zeama potarnichile. Dupa aceea, se scot, se desfac din slanina, se scurg si se pun intr-o forma ovala la racit. Zeama se limpezeste cu albus de ou iar dupa ce potarnichile s-au racit se toarna deasupra zeama limpezita si se lasa la intarit aspicul.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia