Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina taiata in bucati si calita.
Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina taiata in bucati si calita. Peste potarnichi se toarna zeama de carne, se mai pune sare, boabe de piper, condimente si se lasa la fiert. Separat, se curata o varza, se spala, se taie in patru si se pune la fiert intr-un vas cu apa clocotita, impreuna cu slanina sarata, untura, morcovii si guliile. Se lasa apoi sa fiarba 40-50 minute si se strecoara. Se unge o forma cu unt si se asaza la fund, un rand de morcovi si gulii taiate, iar pe margine se asaza bucati lungi de slanina. Varza se pune in forma intr-un strat gros. In mijlocul verzei se lasa un gol, in care se pun potarnichile fierte, taiate in patru sau intregi. Se acopera cu varza ramasa si se indeasa bine. In vasul in care a fiert carnea se pune putina zeama de carne, amestecand-o cu sosul ramas, apoi se strecoara prin sita peste potarnichile cu varza. Se lasa in cuptor 30 de minute sa fiarba bine,
Se serveste calda.
Alte retete:
Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Curcan umplut
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii