Ceapa se taie marunt, iar legumele in bucati mici sau cubulete. Carnea se pune intr-un bait. Dupa 12 ore se taie in bucati si se pune la prajit in 100
Ceapa se taie marunt, iar legumele in bucati mici sau cubulete. Carnea se pune intr-un bait. Dupa 12 ore se taie in bucati si se pune la prajit in 100 gr untura bine incinsa. Dupa ce s-a prajit putin, carnea se scoate intr-un alt vas, se adauga putina apa, se acopera si se inabusa la foc mic. In untura ramasa se caleste putin ceapa, dupa care se adauga legumele si impreuna se calesc 10-15 minute, dupa care se pune bulion si boabe de piper. Se stinge cu apa calda si apoi se lasa la fiert 10-15 minute, dupa care se rastoarna peste carnea pe jumatate fiarta. Se mai adauga ciupercile inabusite in restul de untura, patrunjelul taiat marunt, piperul, smantana si sare dupa gust. Toate acestea se lasa la fiert 5-10 minute. Se imparte apoi mancarea in 4 vase mici de yena. Deasupra fiecarui vas se intinde o foaie de aluat. Se unge cu ou si se introduce in cuptor, unde se tine pana ce coca se rumeneste pe deasupra.
Se serevste fierbinte.
Alte retete:
Ciorba radauteana Curcan umplut Rulada de porc
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuni
Comentarii