Piept de fazan umplut in stil vanatoresc

Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate 25 g, se adauga sare si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 bucati (aprox. 1000 g) piept de fazan (4 jumatati de piept de fazan)
  • fara piele si os
  • 200 g ficat de gasca
  • 50 g ciuperci
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita de piper alb
  • 1/4 lingurita maghiran uscat (sau 2 lingurite maghiran proaspat tocat)
  • 1 lingurita coniac
  • 4 felii bacon; Obligatoriu: 800 g foi de varza creata oparite
  • 100 g bacon
  • 1 lingura extract de fazan (oasele se prajesc si se pun la fiert timp de 2 ore
  • se strecoara si se adauga sare)
  • 1 lingura de smantana
  • sare
  • 1/4 lingurita piper alb proaspat macinat
  • 1/4 lingurita maghiran uscat (sau 2 lingurite maghiran proaspat tocat)
  • mere: 600 g (4 bucati mici)
  • taiate felii
  • fara seminte
  • 40 g unt

Mod de preparare

Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate 25 g, se adauga sare si coniac dupa gust. Intre 2 bucati de ficat se pune 1 felie de ciuperca fiarta. Acestea se aseaza pe bucatile de piept injumatatite, care apoi se pliaza. Bucatile de piept umplut se infasoara cu cate 1 felie de bacon, ca sa nu se separe in timpul gatirii.

Intr-o tigaie, pieptul se prajeste pe toate partile apoi se pune la cuptor la foc mediu (aproximativ 180 C) timp de 12 minute. Bacon-ul se taie felii de ca. 30 cm diametru, se prajesc intr-o tigaie dupa care se scurge grasimea. Varza taiata subtire si fiarta se amesteca cu bacon-ul prajit, dupa care se condimenteaza si se adauga smantana si extractul de fazan. Merele: se indeparteaza semintele, se taie bucati si se prajesc in unt.
Se serveste pe o farfurie fierbinte, in fata se pune pieptul de fazan, in jur se pun bucatile de mere. Se ofera separat extract de fazan.

Alta mincare recomandata

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala