Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit pentru 20 de minute. Se adau
Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit pentru 20 de minute. Se adauga peste ele vinul, sare, piperul si foaia de dafin. Dupa ce a scazut zeama, se adauga zeama de carne si se lasa la fiert, pe foc mic. Prepelitele se spala, se golesc de intestine si se umplu cu o pasta facuta din putina slanina, ficat de vitel, ficateii de prepelite si ficateii de pasare. Se taie toate in bucati, se calesc putin in unt si se dau prin masina de tocat dupa ce s-au racit. Se adauga ouale intregi, sarea, piperul si se amesteca pana devine o pasta omogena. Prepelitele umplute se pun intr-un vas cu unt si se rumenesc pe toate partile. Se toarna amestecul de legume deasupra, se pune un capac deasupra si se introduce in cuptor cateva minute. Separat se pune orezul la fiert. Dupa ce prepelitele sunt gata, se scot, iar sosul se trece prin sita. Orezul se amesteca impreuna cu cateva linguri din sosul fripturii, strecurat si se asaza in mijlocul unei farfurii. Se pun imprejurul orezului prepelitele asezate pe feliile de jambon fiert in orez si se inconjoara totul cu sosul care a mai ramas.
Mancarea se serveste foarte fierbinte.
Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor Curcan umplut Muschi de porc la cuptor
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii