Friptura de caprioara cu galbiori

Friptura de caprioara va fi o cina delicioasa. Carnea frageda de la bait servita alaturi de niste galbiori, va fi un deliciu culinar.

Timp pregatire
225 minute
Complexitate
medie
Friptura de caprioara cu galbiori

Ingrediente

  • 1 kg. carne de caprioara (sira spinarii cu os)
  • 70 gr. unt pentru gatit
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 300 gr. oase si tandoane de caprioara
  • 150 gr. soric de pe slanina
  • 1 morcov
  • 100 gr. telina taiata marunt
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri de faina
  • 1 ramurica de cimbrisor
  • o foaie de dafin
  • o ramurica de rozmarin
  • 10 boabe de ienupar
  • o lingurita de piper boabe
  • o lingurita de seminte de coriandru
  • 400 ml. vin rosu
  • 4 pere taiate in doua (din compot)
  • 600 gr
  • galbiori (se gasesc in comert)
  • 20 gr. unt
  • 6 linguri de jeleu de coacaze
  • 100 gr. smantana

Mod de preparare

1. Curatam carnea de caprioara de pielite, o saram si o piperam. Se lasa deoparte. Tendoanele si oasele de caprioara, precum si soricul se pun intr-o cratita cu 20 gr. unt. Le prajim bine, apoi adaugam zarzavatul si le prajim impreuna cca. 5 minute. Punem peste pasta de rosii si presaram faina, continuand frigerea.Avem grija sa nu se arda. Condimentam cu cimbrisor, rozmarin, ienupar boabe, piper boabe, foaia de dafin, seminte de coriandru, adaugam vinul si 1 litru apa. Fierbem cca. 2 ore, pe foc mic.

2. Cand s-au fiert, scoatem oasele, tendoanele si soricul, strecuram zeama si o repunem la fiert pana scade si ramane doar 300 ml., in care 2 linguri de jeleu de ribizli, sare si piper.

3. Se preincalzeste cuptorul la 180*C. Intr-un vas de Jena, punem 50 gr. unt de gatit si cand acesta este fierbinte, punem carnea de caprioara, o frigem pe toate partile, o acoperim cu folie de aluminiu si, la foc moderat, 45 de minute.

4. Se frig galbiorii in unt pentru gatit aproximativ 3 minute, saram si piperam. Cu un cutit ascutit taiem carnea de pe os in felii de 2 cm, iar jiul lasat de carne din vasul de Jena il strecuram si il adaugam in sos.

5. Osul de pe care am taiat carnea il punem pe un platou incalzit in prealabil si aranjam bucatile taiate la loc (am taiat carnea pentru a putea fi servita usor de comeseni).

Carnea de caprioara asezata pe platou se va servi cu pere umplute cu jeleu de coacaze, asezate de o parte si de alta a carnii, cu sosul, care se toarna peste carne si cu galbiorii presarati tot peste carne. Preparatul poate fi servit cu diferite salate si garnituri, printre care cele mai gustoase ar fi galustele de faina cu crutoane de paine prajita.


Un vin rosu va fi servit cu acest preparat delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia