Friptura de caprioara va fi o cina delicioasa. Carnea frageda de la bait servita alaturi de niste galbiori, va fi un deliciu culinar.
1. Curatam carnea de caprioara de pielite, o saram si o piperam. Se lasa deoparte. Tendoanele si oasele de caprioara, precum si soricul se pun intr-o cratita cu 20 gr. unt. Le prajim bine, apoi adaugam zarzavatul si le prajim impreuna cca. 5 minute. Punem peste pasta de rosii si presaram faina, continuand frigerea.Avem grija sa nu se arda. Condimentam cu cimbrisor, rozmarin, ienupar boabe, piper boabe, foaia de dafin, seminte de coriandru, adaugam vinul si 1 litru apa. Fierbem cca. 2 ore, pe foc mic.
2. Cand s-au fiert, scoatem oasele, tendoanele si soricul, strecuram zeama si o repunem la fiert pana scade si ramane doar 300 ml., in care 2 linguri de jeleu de ribizli, sare si piper.
3. Se preincalzeste cuptorul la 180*C. Intr-un vas de Jena, punem 50 gr. unt de gatit si cand acesta este fierbinte, punem carnea de caprioara, o frigem pe toate partile, o acoperim cu folie de aluminiu si, la foc moderat, 45 de minute.
4. Se frig galbiorii in unt pentru gatit aproximativ 3 minute, saram si piperam. Cu un cutit ascutit taiem carnea de pe os in felii de 2 cm, iar jiul lasat de carne din vasul de Jena il strecuram si il adaugam in sos.
5. Osul de pe care am taiat carnea il punem pe un platou incalzit in prealabil si aranjam bucatile taiate la loc (am taiat carnea pentru a putea fi servita usor de comeseni).
Carnea de caprioara asezata pe platou se va servi cu pere umplute cu jeleu de coacaze, asezate de o parte si de alta a carnii, cu sosul, care se toarna peste carne si cu galbiorii presarati tot peste carne. Preparatul poate fi servit cu diferite salate si garnituri, printre care cele mai gustoase ar fi galustele de faina cu crutoane de paine prajita.
Un vin rosu va fi servit cu acest preparat delicios.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii