Frigarui de caprioara

In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se taie un buzunar, in inter

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii mai groase de carne de caprioara marinata
  • 12 prune uscate
  • 100 ml smantana
  • 200 ml vin dulce
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • ardei
  • busuioc
  • ulei

Mod de preparare

In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se taie un buzunar, in interior se freaca cu busuioc, se baga cate-o pruna uscata apoi se inchid. Vinul se amesteca cu amidonul, se adauga piperul, ardeii si smantana. Feliile de caprioare se trag pe bete de frigarui, se ung cu ulei, se infasoara in folie si se frig deasupra jarului timp de jumatate de ora, apoi se prajesc fara folie, ungand intre timp. Zeama de marinat se creaza din apa cu otet, felii de ceapa, frunza de dafin, oregano, morcov feliat, patrunjel feliat, telina, seminte de brad zdrobite, piper boabe, cuisoare, sare si coaja de lamiae. Ingredientele se fierb si se toarna peste carne.
Se serveste cu sos de vin rosu si orez cu stafide.

Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin
Bucataras.RO

Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

Ingredient secret: masline. Nu puteam nimeri mai bine, maslinele nu lipsesc niciodata din frigider.

Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide