Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe macinate de ienupar. Se lasa
Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe macinate de ienupar. Se lasa cel putin 2 ore la rece. Ideal ar fi sa se lase o noapte intreaga intr-un vas de Jena, acoperit, pentru ca aromele sa patrunda in carne.
Se pune untura intr-o tigaie si se prajeste fileurile de caprioara pe ambele parti. Se adauga vinul si se acopera vasul. Se fierbe pana cand carnea se inmoaie. Se scoate apoi carnea in alt vas, de preferat de Jena, se acopera si se pastreaza la cald.
In untura ramasa se pune stafidele, peste care se razuieste ciocolata de menaj. Se ia de pe foc, pana cand se incorporeaza amidonul alimentar, se pune iar pe foc si se amesteca bine. Daca s-a ingrosat, se pune putin vin ca sa fie mai lichid, se pune sare si piper dupa gust si se adauga scortisoara. Se serveste sosul pe langa carne.
Se prepara gogoselele de cartofi: se spala cartofii, se curata de coaja, se taie bucati si se pun la fiert in apa sarata. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se face un pireu de cartofi, dar nu se pune lapte. Compozitia de cartofi se amesteca cu ou, unt si se adauga faina pana se obtine un aluat elastic. Se face gogosele rotunde de marimea unei nuci, in interiorul carora se pune care o pruna uscata, pe care o tinem 10 min in apa calduta. Se fierbe in apa sarata, pana cand se ridica la suprafata, se scurge si se rumeneste in putin unt.
Fileurile de caprioara se servesc cu gogosele de cartofi si sosul de stafide, insotite de un vin bun. (vin rosu)
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii